Anton P. Csehov: Egyfelvonásos komédiák • Sármellék


A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és a Magyar Nemzeti Színház bemutatja🎭👇
◀ Anton P. Csehov: Egyfelvonásos komédiák ▶
- 100 perces vígjáték -

📌 Helyszín: Sármelléki Közösségi Színtér (8391 Sármellék, Zala utca 1-2.)

📅 Dátum: 2022. június 16. (csütörtök)19.00

🎟 A BELÉPÉS INGYENES, de regisztrációhoz kötött❗

Regisztráció a Sármelléki Közösségi Színtér facebook oldalán található űrlapon lehetséges.

Tartalmi leírás:💬
Anton Pavlovics Csehov három művét: A medve, A dohányzás ártalmairól és a Leánykérés című alkotásokat két évtizeddel ezelőtt, 1997-ben mutatta be először a társulat Vidnyánszky Attila rendezésében. Az előadás sikere azóta is töretlen – nem véletlenül.
A medve című komédiában Popova Jelena Ivanovna (Szűcs Nelli) gyászoló özvegyként elzárkózik a világ elől, mígnem egy régi adósság ügyén ellátogat hozzá Szmirnov Grigorij Sztyepanovics (Varga József). Az adós és a hitelező vitája a színpadon egyre inkább a nő és férfi klasszikus párharcává, végül szerelmes szenvedéllyé alakul át. A Trill Zsolt által megformált lakáj, Luka karaktere pedig a humor megbízható forrása.
A dohányzás ártalmairól című monodrámában Nyuhin Ivan Ivanovics (Trill Zsolt) tart kiselőadást a nézőknek. A kedélyesnek tűnő elbeszélése alapján fokozatosan körvonalazódik előttünk egy zsarnoki elnyomásban élő, tehetetlen férj és apa képe. Vallomása életéről, családjáról, eltiport tehetségéről a kezdeti derű után fokozatosan szánalmat, részvétet, szomorúságot ébreszt a nézőkben.
A Leánykérésben Lomov Ivan Vasziljevics (Tóth László) földbirtokos a szomszéd Csubukov (Trill Zsolt) csúnyácska vénlányának (Kacsur Andrea) a kezét szeretné megkérni. Ám ez nem megy zökkenőmentesen a lány, Natalja Sztyepanovna nehéz jelleme miatt. Az első látásra kedves és szelíd kislányból ugyanis a komédia alatt veszekedős, házsártos, sőt, hisztérikus nővé alakuló Natalja sértett büszkeségből elkergeti, majd apja segítségével visszahívja a vőlegényjelöltet.

Szereplők:
Szűcs Nelli (Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész)
Trill Zsolt (Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész)
Kacsur Andrea
Tóth László
Varga József
Díszlet-jelmez: Balla Ildikó
Színpadra alkalmazta és rendezte: Vidnyánszky Attila (Kossuth- és Jászai Mari-díjas)

ℹ️További információk: sarmellekiamk@gmail.com vagy Messenger üzenet
Az előadás a Déryné Program és Sármellék Község Önkormányzata hozzájárulásával valósul meg.


2022-05-31 19:58