Sármelléki Szüreti Főzőverseny Felhívása


Sármelléki Szüreti Főzőverseny Felhívása

Időpont: 2017. szeptember 23. szombat

Helyszín: ÁMK udvara, Sármellék, Zala u. 1.

 

 

Program:

13:00: Főzőcsapatok számára helyfoglalások, húsadagok kiosztása

16:30 Az elkészült ételek leadása

17:20 A 20 db ételjegy leadása a rendezőség részére

17:30 Eredményhirdetés

 

Kategória: pörkölt alapból készült ételek

Nevezési díj: nincs

Csapatlétszám: 5 fő

A rendezők által biztosított anyagok és eszközök:

-       5 kg hús csapatonként,

-       műanyag tál és kanál,

-       főzőhelyet, 1 db asztal, 1db pad, hulladékgyűjtő zsák,

-       kenyér,

-       vízvételi lehetőség

 

A versenyzők által biztosítandó anyagok és eszközök:

-       főzéshez szükséges anyagok, eszközök,

-       a köret szabadon választható, de készítése nem kötelező,

-       a főzés bográcsban, üstben vagy más szabadtérben használatos főzőedényben végezhető reduktorral ellátott gázrózsás tüzeléssel.

 

További feltételek:

-       A verseny előfeltétele a nevezési lap kitöltése (mely letölthető a www.sarmellek.hu vagy a www.facebook.com/amksarmellek oldalunkon) és annak visszaküldése személyesen, postán az ÁMK (8380 Sármellék, Zala u. 1.) címére vagy személyesen az ÁMK SHIP irodájában

vagy elektronikusan az sarmellekiamk@gmail.com címre, szeptember 20-ig.

 

 

Fontos a csapatok fantázianevének megadása a jelentkezési lapon.

Pl.: Hami – papik csapata.

 

Értékelés:

 

Az elkészült ételeket, a főzési körülményeket zsűri fogja bírálni.

Az értékelésnél a szokásos íz, illat, szín,állag,tálalás stb. mellett a következőket veszi figyelembe: megjelenés, újszerűség vagy hagyománytisztelet.

A felhasznált anyagok ízben, színben és arányokban harmonizáljanak.

 

Figyelem !

A zsűri döntése megfellebbezhetetlen!

Díjazás:

A győztesnek járó „Íz kavaró óriás fakanál”, valamint további ajándéktárgyak.

 

Díjazásban az a csapat vehet részt, aki 20 darab ételjegyet lead 17 óra 20 percig a rendezőség részére. Az jegyeket szintén a rendezőség fogja értékesíteni.

 

 

Főzőhelyi rend és tisztaság, csapatmegjelenés:

A főzésben azon személyek vehetnek részt, akik

kifogástalan egészségi állapotban vannak és betartják a személyi tisztaságot. A zsűri folyamatosan értékeli: az előkészítés, ételkészítés körülményeit, higiéniáját, különös figyelemmel bárminemű eszköz vagy élelmiszer földön való tárolására! A csapat megjelenését, annak ötletességét! Az egészségügyi előírásoknak megfelelő fejkendő vagy sapka viselése a verseny alatt kötelező! A főzőverseny végén a csapat a területét köteles tisztán átadni a szervezőknek!

 

 

Minden főzésre vágyó csapatot örömmel fogadunk. 

 

 

 


2017-09-07 14:43